HK200208 0771

Wie speelt waar? Twee Nederlanders aan de start in Praag

Na de herstart van de WTA Tour in Palermo is het deze week de beurt aan Praag en Lexington (VS) om tijdens de coronapandemie een internationaal tennisevenement te organiseren. In de Tsjechische hoofdstad zien we twee Nederlandse speelsters aan de start verschijnen.

Afgelopen week sneuvelde Arantxa Rus in Palermo in het enkelspel in de openingsronde tegen Donna Vekic. Samen met Tamara Zidansek was ze wel succesvol door de dubbelspeltitel te grijpen.

Bij de Prague Open kent Rus deze week opnieuw een sterke tegenstandster in de eerste ronde. Ze is namelijk gekoppeld aan de als zesde geplaatste Anastasia Pavlyuchenkova. De Russin is de nummer dertig van de wereld. Rus staat op plaats zeventig. In onderlinge ontmoetingen leidt Pavlyuchenkova met 1-0.

Net als vorige week vormt Rus een dubbelduo met Zidansek. De 29-jarige Zuid-Hollandse en de zeven jaar jongere Sloveense nemen het in de eerste ronde op tegen Ellen Perez en Storm Sanders. Dit Australische duo is als derde geplaatst.

Rosalie van der Hoek is na Palermo ook doorgereisd naar Praag. De dubbelspecialiste neemt het samen met Yanina Wickmayer op tegen het Tsjechische wildcardkoppel Kolodziejova/Maleckova.

Indy de Vroome strandde afgelopen weekend in de kwalificaties van de Prague Open. Elena-Gebriela Ruse was met 6-4 6-3 te sterk voor de Brabantse.

Meer informatie over de Prague Open vind je hier.

Het WTA-toernooi wordt live uitgezonden door FOX Sports.

KNLTB Wildcard Toernooi
Op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen wordt deze week de eerste editie van het KNLTB Wildcard Toernooi gehouden.

16 spelers en speelsters onder de 22 jaar strijden om een wildcard voor de ITF World Tennis Tour Alkmaar, dat op 24 augustus begint.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.