HK180611 1128

Wie speelt waar? Rus speelt ‘Cincinnati’ in New York

De tennisbubbel aan de oostkust van de Verenigde Staten is gecreƫerd en sinds zaterdag wordt het WTA Premier-toernooi en het ATP Masters 1000-toernooi van Cincinnati gehouden op de banen van het Billie Jean National Tennis Center in New York. De locatie is zwaar bewaakt en spelers mogen het terrein in Flushing Meadows alleen verlaten om naar het hotel te gaan. Op dezelfde locatie waar nu de Western & Southern Open plaatsvindt start volgende week de US Open.

Lege stadions, mondkapjes, ballenkinderen met handschoenen en elektronische lijnbewaking. Het is een bijzonder beeld, maar er wordt weer op het hoogste niveau getennist.

Arantxa Rus is de enige landgenoot die in het enkelspel in actie komt. De Nederlandse nummer twee sloeg zich via de kwalificaties naar een plaats in het hoofdtoernooi. Daar versloeg ze op zondag Alison van Uytvanck en mag in de tweede ronde aantreden tegen niemand minder dan Serena Williams.

Dubbelspecialisten Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer zijn ook in New York present. Koolhof komt aan de zijde van Nikola Mektic in actie bij het Masters 1000-toernooi en Rojer vormt met Horia Tecau een duo.

Het koppel Koolhof/Mektic is als achtste ingeschaald en staat inmiddels in de tweede ronde tegenover topsingelaars Daniel Evans en David Goffin. Rojer en Tecau treffen in de tweede ronde het als zevende geplaatste duo Klaasen/Marach.

Meer informatie over de Western & Southern Open vind je hier.

De wedstrijden worden live uitgezonden door FOX Sports.

Praag 2
Een trede lager staat net als vorige week een challengertoernooi in de Tsjechische hoofdstad op het programma. De challenger genaamd Praag 2 (Praag 1 werd gewonnen door Stan Wawrinka) herbergt drie Nederlandse spelers in het enkelspel.

Robin Haase en Botic van de Zandschulp hebben een geplaatste status en beginnen in de tweede ronde. Haase neemt het op tegen Tomas Machac en Van de Zandschulp treft Marek Gengel.

Tallon Griekspoor, die vorige week de kwartfinale bereikte, staat in de tweede ronde wederom tegenover Kimmer Coppejans. De ontmoeting een week geleden werd door Griekspoor gewonnen.

In het dubbelspel zijn Sander Arends en David Pel het als vierde geplaatste duo. Zij nemen het in de openingsronde op tegen Steven Diez en Teymurar Gabashvili. Haase en Van de Zandschulp spelen tegen het Tsjechische wildcardkoppel Paulson/Lehecka.

Meer informatie over dit challengertoernooi vind je hier.

De wedstrijden zijn via de livestream te bekijken.

Nederland
In ons eigen land vindt deze week ook een internationaal evenement plaats. De ITF World Tennis Tour Alkmaar op de banen van TC Alkmaar is het eerste internationale toernooi in ons land sinds het ABN AMRO World Tennis Tournament in februari.

Lees hier de voorbeschouwing op dit toernooi.