HK180702 1062

Wie speelt waar? Alle ogen op Palermo gericht

Vijf maanden lagen de ATP- en WTA Tour stil, maar vanaf deze week komen de vrouwen weer in actie. De mannen moeten nog even geduld hebben. De 31st Palermo Ladies Open op het eiland Sicilië is het eerste officiële internationale tennisevenement tijdens de coronapandemie. Het weet dus alle ogen op zich gericht.

Laten we beginnen met het slechte nieuws. De eerste speelster met een positieve coronatest heeft inmiddels het toernooi verlaten. Om wie het gaat wordt in verband met privacy niet naar buiten gebracht, maar het vermoeden is groot dat het om een speelster uit Bulgarije gaat. Alle deelneemsters werden bij aankomst op Sicilië direct getest en moesten in hun hotelkamer wachten op de uitslag.

Arantxa Rus is helaas de enige Nederlandse speelster is die in het hoofdschema van het enkelspel staat. Indy de Vroome en Bibiane Schoofs werden beiden in de eerste ronde van de kwalificaties uitgeschakeld. Vooral De Vroome leidde een zure nederlaag. De Brabantse kon drie wedstrijdpunten niet benutten en ging mede dankzij 16 dubbele fouten met 3-6 7-6(9) 6-2 onderuit tegen Ysaline Bonaventure. Schoofs was met 6-2 1-6 6-2 niet opgewassen tegen Laura Paar uit Roemenië.

Rus treft op de openingsdag van het graveltoernooi Donna Vekic. De Kroatische is als zesde geplaatst en won de eerdere ontmoeting met Rus in 2016 in drie sets.

Dubbelspel
In het dubbelspel vormt Rus een koppel met Tamara Zidansek. Zij nemen het samen op tegen Raluca Olaru en Dayana Yastremska.

Schoofs en Rosalie van der Hoek zijn in het dubbelspel als vierde geplaatst. Het Nederlandse duo treft het Roemeense koppel Begu/Ruse in de openingsronde.

Meer informatie over de 31st Palermo Ladies Open is hier te vinden.

Het toernooi wordt live uitgezonden door Fox Sports.