HK200801 0214

Spee en De Jonge winnaars KNLTB Wildcard Toernooi

Bente Spee en Daniel de Jonge hebben een wildcard voor de ITF World Tennis Tour Alkmaar verdiend. Spee won op het KNLTB Wildcard Toernooi de vrouwenenkelspelfinale tegen Stephanie Visscher en De Jonge was de sterkste bij de mannen onder de 22 jaar door Niels Visker te verslaan.

De 17-jarige Spee maakt een sterke periode door. De Heemsteedse speelster werd eind juli Nationaal Kampioene tot en met 18 jaar en bereikte een week later de finale van de NK Tennis, waar de ervaren Richel Hogenkamp haar zegetocht wist te stoppen.

Op het KNLTB Wildcard Toernooi, dat uitsluitend deelnemers kende die jonger waren dan 22 jaar, was Spee als vierde geplaatst. Zonder ook maar een set af te staan bereikte ze de finale op het NTC in Amstelveen.

De eindstrijd tegen Stephanie Visscher werd ook eenzijdig. De nummer drie van de plaatsingslijst werd met 6-3 6-1 door Spee aan de zegekar gebonden.

Met de overwinning verdiende Spee een wildcard voor de ITF World Tennis Tour Alkmaar. Het internationale toernooi vindt van 24 tot en met 30 augustus plaats in de Noord-Hollandse Kaasstad.

Daniel de Jonge was net als Spee als vierde ingeschaald. In de openingsronde van het mannenenkelspel moest De Jonge nog terugkomen van een set achterstand, maar in de wedstrijden die volgden bleef hij soeverein overeind.

De finale tegen Visker ging met 6-4 6-2 naar De Jonge.

Ook voor De Jonge ligt een wildcard voor het enkelspel van de ITF World Tennis Tour Alkmaar klaar.