HK200208 1309

Schuurs bereikt in New York 22ste WTA-finale

Demi Schuurs heeft bij de Western & Southern Open de dubbelspelfinale bereikt. Samen met Kveta Peschke was ze in twee sets te sterk voor Lucie Hradecka en Andreja Klepac: 6-2 6-1.

Het halve finaleduel nam slechts 59 minuten in beslag.

De Western & Southern Open is het eerste evenement waar Schuurs na de coronapauze in actie komt. Het WTA-toernooi wordt jaarlijks gehouden in Cincinnati, maar vindt dit jaar plaats op de banen van het USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, waar volgende week ook de US Open wordt gehouden.

In 2018 en 2019 haalde Schuurs ook de finale van het Premier-toernooi dat toen gewoon in Cincinnati plaatsvond. In 2018 verloor ze de eindstrijd samen met Elise Mertens en vorig jaar moest de 27-jarige Limburgse opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats. Ditmaal aan de zijde van Anna-Lena Groenefeld.

Driemaal zou dus scheepsrecht moeten zijn. Samen met Peschke neemt ze het in haar 22ste eindstrijd (tien keer winst) op tegen Nicole Melichar en Yifan Xu. Deze Amerikaans/Chinese combinatie is als tweede geplaatst. Schuurs en Peschke zijn de nummers drie van de plaatsingslijst.