HK180702 0781

Rus succesvol in dubbelspel Palermo

Het is Arantxa Rus gelukt om het dubbelspel van het WTA-toernooi in Palermo op haar naam te schrijven. Aan de zijde van Tamara Zidansek was ze in de eindstrijd met 7-5 7-5 te sterk voor Elisabethta Cocciretto en Martina Trevisan, die in de halve finale nog te sterk waren voor Bibiane Schoofs en Rosalie van der Hoek.

Het WTA-toernooi in Palermo is het eerste evenement dat sinds de corona pandemie doorgang heeft kunnen vinden. Na maanden van tennispauze was Rus in het dubbelspel dus direct succesvol.

In de eerste set zag het Nederlands/Sloveense koppel een 5-2 voorsprong in rook opgaan. Vanaf 5-5 maakten Rus en de 22-jarige Zidansek minder foutjes en pakten de openingsset alsnog met 7-5.

De start van het tweede bedrijf was voor de 29-jarige Zuid-Hollandse en Zidansek uitstekend. Het duo nam een 3-0 voorsprong, maar zag ook dit gat worden gedicht door hun Italiaanse tegenstandsters, die op hun beurt vier games op rij wisten te winnen. Met name Rus zette vervolgens een tandje bij en dat resulteerde bij 5-4 op de service van Trevisan in twee wedstrijdpunten, maar Rus en Zidansek konden die niet benutten.

Twee games later was het op het volgende wedstrijdpunt wel raak: 7-5

Zowel voor Rus als Zidansek betekende de overwinning in Palermo haar tweede dubbeltitel. Rus was in 2017 samen met Quirine Lemoine de beste in Bastad en Zidansek won het dubbeltoernooi van Tashkent in 2018.

Een jaar geleden verloor Rus de dubbelfinale in Palermo. Destijds speelde ze met Ekaterine Gorgodze.

In het enkelspel strandde Rus dit jaar in de openingsronde. Donna Vekic was met 6-1 6-2 een maatje te groot.