HK190609 107

Griekspoor bereikt finale in Praag en hoogste ranking ooit

Tallon Griekspoor heeft de finale van het challengertoernooi in Praag bereikt. In de halve finale was hij met 6-4 7-5 te sterk voor Lukas Rosol.

Na zijn zege in de kwartfinale op Robin Haase mocht Griekspoor zich al verheugen op de nieuwe wereldranglijst die maandag verschijnt. Niet alleen verbetert hij zijn persoonlijk hoogste ranking van 161, maar wordt hij tevens de nieuwe nummer één van Nederland.

Griekspoor lost Haase, die sinds 2015 de hoogst geklasseerde landgenoot op de ATP-ranglijst was, af.

In de finale in Praag neemt de 24-jarige Griekspoor het op tegen Aslan Kratsev. De Rus bereikte middels een zege op Dmitry Popko zijn tweede eindstrijd op rij. Vorige week moest hij bij het eerste challengertoernooi in Praag in de finale buigen voor Stan Wawrinka.

Als Griekspoor de eindstrijd wint, sleept hij zijn derde challengertitel in de wacht en zal hij stijgen naar plaats 133.

De finale van het challengertoernooi in Praag is zondagochtend om 11.00 uur via deze livestream te bekijken.

Nederlands succes in dubbelspel
De titel in het dubbelspel is op zaterdag al uitgedeeld. En hier was alvast Nederlands succes. Sander Arends en David Pel wonnen met 7-5 7-6(5) van Andre Goransson en Goncalo Oliveira, die in de halve finale nog te sterk waren voor Robin Haase en Botic van de Zandschulp.