Demi Schuurs

Driemaal scheepsrecht voor Schuurs in 'Cincinnati'

Na twee verloren finales heeft Demi Schuurs eindelijk de hoofdprijs bij de Western & Southern Open te pakken. Samen met Kveta Peschke was ze de beste in de finale tegen Nicole Melichar en Yifan Xu: 6-1 4-6 10-4.

De Western & Southern Open is het eerste evenement waar Schuurs na de coronapauze in actie kwam. Het WTA-toernooi wordt jaarlijks gehouden in Cincinnati, maar vond dit jaar plaats op de banen van het USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York, waar vanaf maandag ook de US Open wordt gehouden.

In 2018 en 2019 haalde Schuurs ook de finale van het Premier-toernooi dat toen gewoon in Cincinnati plaatsvond. In 2018 verloor ze de eindstrijd samen met Elise Mertens en vorig jaar moest de 27-jarige Limburgse opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats. Ditmaal aan de zijde van Anna-Lena Groenefeld.

In hun eerste finale samen waren Schuurs en Peschke direct succesvol. Vanaf het eerste punt domineerde het Nederlands/Tsjechische duo. Ze braken de service van Melichar middels een beslissend punt en behielden het momentum de hele eerste set. Schuurs serveerde na 22 minuten bij 5-1 voor de openingsset en bleef koel op opnieuw een beslissend punt: 6-1.

De openingsgame van het tweede bedrijf leverde een servicebreak op voor Schuurs en Peschke. Bij 2-1 vroeg Xu een medische time out aan voor een behandeling aan haar voet. De onderbreking zorgde er misschien voor dat Schuurs en Peschke uit hun ritme raakten en lieten hun tegenstandsters van 3-1 terugkomen naar setwinst: 6-4.

De derde set wordt in het dubbelspel als match tiebreak gespeeld. Tot 3-3 ging het gelijk op, waarna Schuurs en Peschke een gaatje naar 7-4 wisten te slaan. Het momentum bleef aan hun kant en ze raceten door naar de winst van de match tiebreak met 10-4.

De titel van 'Cincinnati' in New York betekende de 22ste in totaal voor Schuurs.