Peter Lucassen

Peter Lucassen wordt High Performance Manager bij KNLTB

Oud-proftennisser, trainer en coach Peter Lucassen gaat vanaf 17 augustus aan de slag als High Performance Manager bij de KNLTB. Lucassen zal samen met Topsport Manager Dennis Sporrel verantwoordelijk worden voor het topsportprogramma en de topsportcultuur van de Nederlandse tennisprofs.

Peter Lucassen was een actieve tennisser, maar beëindigde op relatief jonge leeftijd zijn profcarrière. Zijn hoogste notering was 541 op de wereldranglijst. Hij speelde tussen 2006 en 2010 Future toernooien en besloot in 2010 naar de VS te gaan. Hij speelde collegetennis in Californië, waardoor hij op hoog niveau kon blijven tennissen en een universitair diploma behaalde. In de VS is Lucassen uitgegroeid tot een succesvolle coach van Amerikaanse topspelers en talenten, zoals Steve Johnson, Ernesto Escobedo, Ryan Harisson, Taylor Fritz, Bradley Klahn, Marcos Giron, Christina Mchale en Hailey Baptiste. Hij heeft een eigen tennisschool in Los Angeles en werkt tot op heden voor de USTA, de Amerikaanse tennisbond.

Technisch Directeur Jacco Eltingh is blij met de komst van Peter Lucassen: ”Peter past fantastisch in het team, ademt tennis en laat niet los. Daarnaast kan hij zelf nog steeds goed tennissen. Dat is wat we nu nodig hebben binnen toptennis. Dennis en Peter zijn complementair aan elkaar en samen zullen ze de komende jaren de drijvende kracht zijn om de ideale topsportcultuur op te bouwen”.

Peter Lucassen kijkt er naar uit om in Nederland aan de slag te gaan: “Tennis is mijn grootste passie, eerst als proftennisser en nu als trainer/coach. Deze passie wil ik graag delen met het huidige team van spelers en coaches binnen de KNLTB. Mijn ervaring in het internationale circuit en het begeleiden van jongere spelers richting de top 100 wil ik graag inzetten voor de Nederlandse tennissers. Ik geloof in de huidige groep spelers die aan de deur staan te kloppen en wil met deze groep spelers en coaches er alles uit halen om de stap richting de top 100 te maken.”

Bas Coulier stopt per 1 september als bondscoach van het Nationaal Tenniscentrum. In de afgelopen 3 jaar heeft hij het programma op het NTC vorm gegeven, eerst in Almere en sinds vorig jaar september in Amstelveen. In wederzijds overleg is besloten de samenwerking te beëindigen. Het vertrek van Coulier en het eerder aangekondigde afscheid van Alex Reijnders per 1 september geeft de mogelijkheid om te kijken naar een aanpassing van de werkwijze in het NTC of onderweg, op weg naar de ideale topsportcultuur.

Jacco Eltingh geeft aan dat Bas in de afgelopen 3 jaar alles en meer gedaan heeft dan van hem werd gevraagd. “Binnen de geldende structuur heeft hij rust en duidelijkheid gebracht tussen de collega’s, maar zeker ook richting de spelers en de privé coaches. Zijn dagelijkse drive en passie om alle spelers en speelsters naar de volgende fase in hun carrière te brengen was niet aflatend en daar ben ik hem dankbaar voor. Ik wens Bas heel veel succes toe in het vervolg van zijn carrière waar dit ook mag zijn, want ze gaan een top collega aan hem krijgen.”

Bas Coulier kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren: “Drie jaar lang heb ik mogen bijdragen aan het werken met en vormen van de beste proftennissers. Het was intensief en stimulerend! Deze ervaring zal ik weer meenemen op een andere plek in de nationale of internationale tenniswereld. Ik ben de KNLTB, de spelers en speelsters hier dankbaar voor.”