HK190608 021

NK Tennis: Nabeschouwing speeldag 2

Op de tweede dag van de NK Tennis werden maar liefst vier bagels uitgedeeld. Lexie Stevens, Richel Hogenkamp, Jesper de Jong en Sem Verbeek wisten een perfecte set binnen te halen. Alle kwartfinalisten in het enkelspel zijn inmiddels bekend.

Het centre court werd woensdagochtend geopend door Lexie Stevens en Florentine Dekkers. In mum van tijd zat de openingsset met 6-0 al in de tennistas van Stevens. De pas 16-jarige Dekkers herpakte zich in het tweede bedrijf, maar Stevens kon een derde set voorkomen en liep met 6-4 setwinst door naar de zege.

Toen de openingspartij op het centre court was afgelopen, startten Bente Spee en Sem Wensveen pas aan de tweede set op Baan 4. Spee werd afgelopen weekend Nationaal Kampioene tot en met 18 jaar en ontving met die titel ook een wildcard voor de NK Tennis in Amstelveen. De tiener uit Heemstede maakte hier dankbaar gebruik van en knokte zich met 7-5 6-3 langs Wensveen.

Richel Hogenkamp is misschien wel de bekendste naam in het speelschema van de vrouwen. De Doetinchemse liet de onvoorspelbare Isabelle Haverslag kansloos: 6-3 6-0. Hogenkamp heeft tijdens de gedwongen tennispauze doorgetraind en was na afloop tevreden over haar spel. ‘Ik werd vanmorgen wakker met het gevoel van wedstrijdspanning. Dat heb ik wel gemist de afgelopen tijd. Ik was blij om weer een echte wedstrijd te kunnen spelen en het ging mij ondanks de wind goed af vandaag.’

Suzan Lamens bereikte als laatste de kwartfinale. De speelster uit Berkel en Rodenrijs was op Baan2 met 7-5 6-4 te sterk voor Dominique Karregat, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi.

Mannen
Jesper de Jong had iets meer dan een uur nodig om zich te ontdoen van Michiel de Krom. De nummer zeven van Nederland was met 6-0 6-1 duidelijk te sterk. De Jong treft donderdag Robin Haase in de kwartfinale.

Tallon Griekspoor trof in Marc Dijkhuizen een oude bekende uit de jeugd. Samen werden ze op 13-jarige leeftijd in de competitie tot en met 17 jaar kampioen van Nederland. Beiden kwamen toen uit voor TC Zandvoort. Het krachtsverschil tussen hen is inmiddels groot en dat bleek ook wel uit de cijfers. Zonder problemen won Griekspoor met 6-2 6-4. Al liet hij Dijkhuizen in de tweede set nog wel terugkomen van 5-2 naar 5-4.

Griekspoor straalde na afloop vooral omdat hij weer een officiële wedstrijd heeft kunnen spelen. ‘Het is heerlijk om weer wedstrijden te kunnen spelen. Hier was ik na zo lang trainen echt aan toe.’ De nummer drie van Nederland, achter Haase en de reeds uitgeschakelde Botic van de Zandschulp, is met een missie naar de NK Tennis gekomen. ‘Voor minder dan de finale doe ik het niet. Ik ben één van de kanshebbers voor de titel.’

De spannendste wedstrijd van de dag was die tussen Sem Verbeek en Mick Veldheer. De twee lefty’s vochten bijna drie uur om een plaats in de kwartfinale. Het was uiteindelijk Verbeek die met 6-7(2) 7-5 6-0 aan het langste eind trok.

Bart Stevens schaarde zich ook bij de laatste acht. De qualifier ontdeed zich met 6-4 6-3 van Guy den Heijer.

Bekijk hier alle uitslagen, planning en schema’s van de NK Tennis.