KNLTB Vlag wapperen wind

ITF 3 Leeuwenbergh ziet niveau omhoog gaan

Na de ITF 5 Outdoor Almere staat komende week het ITF 3 Tournament Leeuwenbergh op het programma. Toernooidirecteur Gerard van Hellemondt blikt vooruit.

Net als het toernooi in Almere heeft ook het toernooi op de banen van Sportcentrum Leeuwenbergh een andere plek op de kalender gekregen. Ook zij verhuisden van september naar juni. ''We staan in de startblokken. We hebben een prima Eredivisie Gemengd achter de rug. Vorig jaar hebben we het ITF 3-toernooi voor het eerst gehouden, we hebben er echt zin in. We zien het niveau omhoog gaan. Het is een lange weg, maar het is een goede stap'', denkt toernooidirecteur Gerard van Hellemondt.

Rikke de Koning en Brian Bozemoj kregen een wildcard voor het toernooi. ''Rikke doet het nu erg goed met een halve finale bij de ITF 5 in Almere. Ze moeten zo’n wildcard verdienen, het is natuurlijk geen Peppie en Kokkie-toernooi'', aldus Van Hellemondt.

Titelverdediger Pel

Stijn Pel is titelverdediger in Den Haag. Hij won het toernooi vorig jaar door in de finale de Australiër Chen Dong met 4-6, 6-1 en 7-6 (7) te verslaan. ''Stijn moet zijn titel verdedigen, ik ben nieuwsgierig hoe hem dat afgaat'', zegt Van Hellemondt. In het meisjestoernooi komt Melissa Boyden (foto) in actie. Zij stond vorig jaar in de eindstrijd, waarin ze verloor van Annerly Poulos uit Australië, 6-2, 6-2.

De toernooidirecteur is blij met de Nederlandse inbreng. Ook Lodewijk Weststrate en Guy den Ouden zijn van de partij op de banen van Sportcentrum Leeuwenbergh. ''Daar doen we het voor. Ik heb er mijn nek voor uitgestoken, we willen doorgroeien. Nederland heeft wat te melden op internationaal niveau. Het zou mooi zijn als we een ITF Grade 2 of ITF Grade 1-toernooi kunnen worden. Dat je het topniveau in eigen huis krijgt, en niet naar buiten hoeft.''

Klik hier voor meer informatie over het ITF 3 Tournament Leeuwenbergh.