Mossel Dutch Open

Datum

Locatie & plaats

Tennisvereniging Alta
Amersfoort

Van Mossel Kia Dutch Open

Na de succesvolle terugkeer van het Dutch Open in 2019, vindt de tweede editie van het Van Mossel Kia Dutch Open plaats van 11 t/m 18 juli 2021 op de gravelbanen van tennisvereniging Alta in Amersfoort. Deze ATP Challenger 80 is het eerste buitentoernooi dit jaar en het enige toernooi op gravel. Er doen 32 tennissers mee, van wie een deel tot de beste 100 spelers van de wereld behoort. Het prijzengeld van dit graveltoernooi bedraagt € 44.820 en er zijn 80 ranking punten te vergeven.

Dit internationale tennistoernooi wordt georganiseerd door Stichting TopSport Amersfoort in samenwerking met hoofdsponsor Van Mossel Kia. Toernooidirecteur van deze ATP Challenger is Tom Nijssen, voormalig tennisprof en erelid bij tennisvereniging ALTA.

Ticketverkoop

Wil je live genieten van toptennis op het enige ATP Challenger toernooi op gravel in Nederland? Kom dan naar de Dutch Open in Amersfoort. Gezien het beperkte aantal bezoekers dat ze mogen ontvangen in verband met de coronamaatregelen is er helaas maar een beperkt aantal tickets beschikbaar. 

Klik hier voor tickets. 

Order of Play, Livestream en Uitslagen

Het toernooi is live te volgen via deze website. Hier vind je de order of play en de livescores.

Voor meer informatie over het toernooi, de aanwezigheid van publiek en andere zaken, klik hier

Historie

Het Van Mossel Kia Dutch Open is een ATP Challenger 80 toernooi. Deze ATP Challenger is van 1993 tot en met 2018 gespeeld op de Mets Tennisbanen in Scheveningen. Het toernooi heeft plaatsgevonden onder verschillende namen, waaronder The Hague Open. Nederlander Thiemo de Bakker was de winnaar in 2018.

Dutch Open was van 2002 tot en met 2007 een jaarlijks terugkerend ATP-toernooi in Amersfoort. Het toernooi werd gespeeld op gravel in de openlucht. In 2006 was de nummer één van de wereld, Novak Djokovic, winnaar van het toernooi. Ook nationale helden zoals Raemon Sluiter en Martin Verkerk hebben deelgenomen aan het Dutch Open. In 2019 keerde de Dutch Open na elf jaar terug in Amersfoort, waar Mats Moraing het eerste toernooi op zijn naam heeft geschreven. In een zinderende finale won de bijna twee meter lange Duitser met 6-2, 3-6 en 6-3 van de Belg Kimmer Coppejans. In de dubbel wonnen de Finse Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori overtuigend van het duo Jesper de Jong en Ryan Nijboer.