Tallon service

Datum

Locatie & plaats

Sportcentrum de Rhijenhof
Den Haag

ITF World Tennis Tour $25.000 Den Haag

De nationale en internationale tennis(sub)top komt van zondag 27 juni tot en met zondag 4 juli naar Den Haag voor de derde editie van het internationale ITF World Tennis The Hague 2021 powered by Burgersdijk tennis. Het grootste en hoogst genoteerde internationale toernooi van Den Haag en omstreken. Onder leiding van toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk en zijn team komen zowel dames ($25.000) als heren ($25.000) met posities tussen 120 en 500 op de wereldranglijst, in actie op de banen van Sportcentrum de Rhijenhof. Dit kunnen jonge aanstormende talenten zijn die deze toernooien gebruiken als springplank naar de Top 100, maar ook oud-toppers die op de weg terug zijn op de wereldranglijst.

Deelnemersveld

Het vrouwentoernooi bestaat uit speelsters tussen plek 180 en 300 op de wereldranglijst. De enige Nederlandse die op basis van de ranglijst direct is toegelaten is Richel Hogenkamp. De Doetinchemse krijgt gezelschap van Suzan Lamens (foto) en Arianne Hartono, die met een wildcard worden toegelaten.

Het schema bij de mannen telt meer rood, wit en blauw. Tim van Rijthoven, Jesper de Jong, Jelle Sels en Nederlands kampioen Gijs Brouwer zijn in de Hofstad van de partij. Het viertal wordt door de organisatie middels een wildcard aangevuld met voormalig finalist Nijboer.

‘De Nederlandse spelers moeten in hun eigen land internationale toernooien kunnen spelen. Daarom ben ik ook zo blij dat we het ITF World Tennis Tour The Hague in deze tijd kunnen organiseren. Den Haag heeft immers een traditie van toptennis in de regio. Dat we met het toernooi de kans bieden aan de groep tussen plaats honderd en vierhonderd op de ranking om te kunnen spelen is belangrijk. Dit is ook goed voor de spelers die daar weer onder zitten. Dat zij zien wat er voor nodig is om internationaal door te breken’, aldus Burgersdijk.

Kids Day

Kinderen tot 12 jaar kunnen zich op de website aanmelden voor deze leuke middag (13.30 – 15.30 uur), die wordt georganiseerd door Burgersdijk Tennis in samenwerking met het promotieteam van de KNLTB.

Livestream

Alle wedstrijden van het toernooi zullen via een livestream te volgen zijn.

Kijk voor alle informatie over het toernooi, de wedstrijdschema's en uitslagen en standen op deze website.