Fons van Sambeek in actie bij het ITF in Alkmaar (1)

Datum

Locatie & plaats

TC Alkmaar
Alkmaar

ITF World Tennis Tour $15.000 / $25.000 Alkmaar

Van zondag 20 juni tot en met zondag 27 juni wordt op de gravelbanen van TC Alkmaar de ITF World Tennis Tour georganiseerd. Het is de 24e editie van dit internationale toptennistoernooi. Onder leiding van toernooidirecteur Roland op de Weegh en zijn team komt zowel de nationale als internationale tennis(sub)top in actie.

Inmiddels is de inschrijving gesloten. Een recordaantal van 649 spelers heeft zich ingeschreven voor het mannentoernooi, dat dit jaar geƫvolueerd is tot een $25.000-toernooi. Titelverdediger Igor Sijsling heeft de organisatie laten weten wederom naar Alkmaar te komen. Ook de 21-jarige Jesper de Jong - de nummer 6 van de nationale ranglijst - zal weer van de partij zijn. Het damestoernooi is evenals vorig jaar met $15.000 genoteerd. Cindy Burger heeft door een gebroken vinger niet het voorseizoen waarop ze hoopte, maar is ondertussen fit genoeg om eind juni haar titel te verdedigen. Kortom, het belooft een mooie week vol toptennis te worden.

Livestream

Beleef toptennis in Alkmaar van dichtbij en volg de wedstrijden via de livestream. Klik hier voor de livestream.

Publiek

Publiek is welkom tijdens het toernooi, wel op 1.5 meter afstand en met registratie. De toegang is gratis.

ITF Kids Day

Op woensdagmiddag 23 juni tussen 15.00 en 17.00 een kidsmiddag georganiseerd. Meedoen? Dat kan! Stuur dan een e-mail naar: tennisschool@tcalkmaar.nl. vol = vol.

Kijk voor alle informatie over het toernooi, de wedstrijdschema's en uitslagen en standen op deze website. Of volg het toernooi op Facebook en ontvang dagelijks updates en gave foto's.