Lexie Stevens

Datum

Locatie & plaats

Nationaal Tennis Centrum (NTC)
Amstelveen

Amstelveen Women’s Open (ITF World Tennis Tour Dames $60.000 Amstelveen)

Internationaal dames tennis in Amstelveen! Onder het motto 'Where Talent Blooms' komen van 10 tot en met 16 juli nationale én internationale toptennissters samen op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen voor het Amstelveen Women's Open: een internationaal $60.000 dollar toernooi voor speelsters tussen plek 100 en 250 op de WTA ranglijst. Gedurende de hele week wordt er gestreden om de titels in zowel het enkel- als het dubbelspel. Een supermooie en leuke mogelijkheid om toptennis van dichtbij te beleven. Hieronder vind je meer informatie over het evenement.

Bekijk hier het speelschema. 

Tickets

Van maandag tot en met vrijdag is het evenement gratis te bezoeken. Voor het finaleweekend kun je binnenkort tickets kopen via deze website. Ticketprijzen zijn €2,50 voor een jeugdticket en €5,- voor volwassenen. 

Programma

Naast alle toptennis wedstrijden wordt er ook een leuk en inspirerend programma naast de baan georganiseerd. Het programma is nu als volgt: 

Dinsdag 11 juli – Legends Day

Op dinsdag 11 juli is het Legends Day. Tijdens deze dag organiseren wij een clinic en een bingo! De clinic is geschikt voor iedereen en elke vorm van fitheid. Na de clinic nodigen wij jullie uit op het terras van het NTC waar we tijdens het drinken van een kopje koffie een tennisbingo verzorgen. Na afloop van de bingo is er nog genoeg tennis te beleven op het NTC tijdens de Amstelveen Women’s Open. Het programma ziet er als volgt uit:

11:00 – 11:15 uur: Welkomst

11:15 – 12:45 uur: Old Stars clinic

12:45 – 13:15 uur: Koffie en gebak

13:15- 14:00 uur: Tennisbingo

14:00 uur – eind: Tennis kijken

Toegang tot dit programma is volledig gratis! Wel vragen wij jou een inschrijfformulier in te vullen zodat we weten of jij mee wilt doen aan beide de clinic en de bingo of dat je kiest voor één van de twee activiteiten.

Inschrijven kan tot en met zondag 9 juli via de volgende inschrijflink: https://forms.office.com/e/m3fBM9kL1b

Woensdag 12 juli – Kidsday

Op woensdag 12 juli staat het toernooi in het teken van kidsday! Een dag vol met tennis waarbij er vanuit Tennis on Tour clinics worden georganiseerd. Het programma bestaat uit tennisclinics, challenges en een kidspersconferentie. Een kans om dichtbij de (top) spelers te komen en jouw brandende tennisvragen te stellen.

Het is hierbij mogelijk om je in te schrijven voor één van de twee sessies: 

Sessie 1:

10:00 – 11:30 Clinic

11:30 – 12:30 Persconferentie

Sessie 2:

11:30 - 12:30 Persconferentie

12:30 – 14:00 Clinic

Sessie 3:

15:00 – 16:30 Clinic

Inschrijven kan tot en met zondag 9 juli via het inschrijfformulier: https://forms.office.com/e/bXtnM1AV7r

Vrijdag 14 juli – Feest avond

De feestavond van het Amstelveen Women's Open wordt georganiseerd door het NTC.

Zaterdag 15 juli – Talentendag

Op zaterdag 15 juli is het Wereld Jonge Talentendag en tijdens de Amstelveen Women's Open heten wij dan ook alle jonge tennistalenten (instroomkinderen) van harte welkom.

10:00 – 12:00 uur: rouleersysteem (challenges en clinic) 

12:00 – 13:00 uur: kinderpersconferentie en een vakinhoudelijk programma met een (top)tennisser 

13:00 uur – finale dubbelspel kijken 

Tijdens de kidspersconferentie is het mogelijk om al jouw vragen te stellen over hoe het is om toptennisser te zijn. De (oud-top)tennisser zal 20 minuutjes iets vertellen over de wereld van toptennis.

Voor ieder kind is er de mogelijkheid om twee begeleiders gratis mee te nemen. Alle kinderen voor wie deze dag van toepassing is krijgen ontvangen per mail een uitnodiging. 

 Zondag 16 juli – Amstelveen Competitie Cup

Op zondag 16 juli nodigen wij alle competitie teams uit, om deel te nemen aan een speciale clinic rondom dubbelspel. Een mooie voorbereiding voor de toernooien en de Najaarscompetitie. Naast dat je op deze dag deel kan nemen aan een speciale clinic, kan er ook volop genoten worden van toptennis tijdens de finale dagen van de Amstelveen Women’s open! Je kan je samen met je tennisteam inschrijven om mee te doen aan het volgende programma:  

10:00 – 10:30 uur: inloop  

10:30 – 12:00 uur: clinics gekoppeld aan een wedstrijd 

13:00 uur – eind: Finale kijken

Tickets voor de finale dag zijn te krijgen via de ticketshop. Hier kan je je ook direct inschrijven voor de clinic.

Let op het programma is onder voorbehoud van het weer. Het is dus mogelijk dat het programma aangepast wordt mocht het die dag slecht weer zijn. 

Bij vragen kan je mailen naar evenementen@knltb.nl.