Suthwalda Sportverlichting Com 4

Sportverlichting.com Suthwalda 1

Sportverlichting.com Suthwalda debuteerde vorig seizoen in de Tennis Eredivisie. Ze liepen uiteindelijk net het landskampioenschap mis in de strijd tegen Lewabo. TC Suthwalda is trots en blij dat de club weer meedoet op het hoogste tennisniveau van Nederland. Het team uit Zuidwolde gaat dit jaar weer alles op alles zetten om die titel binnen te slepen. De samenstelling van het herenteam is dit jaar op één plek gewijzigd. Mattheo Knoop vertrok en voor hem in de plaats komt Niels Visker. Niels is Nederlands Kampioen tot en met 18 jaar.

Boy Westerhof (34)

34 jaren jong en woont samen met zijn gezin in Amstelveen. Kopman van het team; Sportverlichting.com Suthwalda. Overigens is Boy wel een geboren en getogen Drent en kent de club TC Suthwalda als geen ander. Hij speelde mee in alle Grand Slams. Reisde tot 3 jaar terug nog de wereld rond om internationaal aan diverse toernooien mee te spelen. Tegenwoordig werkt hij als tennistrainer op de tennisschool van Amstelpark in Amsterdam. Nice to know; Hoogste ranking paar jaar geleden HE 201 ATP en HD 133 ATP.

Niels Visker (18)

De jongste van het stel, 18 jaren jong en nieuw in dit team. Hij woont in Lageland (Groningen). Niels en Jarno trainen regelmatig samen en zo is Niels inmiddels geen onbekende meer van de club TC Suthwalda. Hij is Nederlands Kampioen t/m 18 jaar 2019. In september start Niels met een fulltime programma. Een aantal dagen zal hij gaan trainen bij Bogstra/Kempers en een aantal dagen op het Nationaal Tennisscentrum In Amstelveen.

Tim van Terheijden (30)

30 jaar en woont in Amsterdam. Tegenwoordig fulltime werkend. Speelde in Jong-Oranje (Almere). Eredivisie kampioen 2017 met Duno uit Doorwerth bij Arnhem. In tennisland al jaren bekend om het harde werken tijdens zijn wedstrijden en hierdoor moeilijk te verslaan. Al jaren draait Tim (net als Boy) in de top van Nederland mee. Een lust voor het oog om hem op de baan te zien!

Jarno Jans (20)

20 jaren jong en altijd al woonachtig in Roden. Sinds oktober 2019 fulltime tennisser bij tennisschool Kilian te Zuidwolde. Ook traint hij met enige regelmaat in Genk (Belgie). Na de Coronaperiode heeft Jarno laten zien met goede resultaten dat er goede stappen voorwaarts zijn gemaakt. Hij heeft erg veel zin in de competitie en is blij dat TC Suthwalda er voor heeft gekozen om toch deel te nemen aan de competitie.

Erik Dallinga (32)

32 jaren jong en samenwonend met zijn vriendin in Meppel. Sinds kort ook vader. Overigens een geboren & getogen Meppeler. Hij is eigenaar van Tennisschool Dallinga te Steenwijk & Giethoorn. Erik is een bekende van TC Suthwalda (heeft training gegeven en collega van trainer Floris) en inmiddels al lang spelend voor de club. Jarenlang in de sub-top van Nederland gespeeld. Door zijn ervaring is hij een belangrijke schakel binnen het team. Hij is erg benieuwd naar het niveau van de andere teams.

Sander Jans (22)

23 jaren jong. Woont, tennis en studeert op dit moment in Amerika; college tennis. Door de Corona zit hij alleen nu alweer een half jaar in Nederland. Jaren staat hij al in de top 50 van Nederland net zoals zijn broertje, Jarno Jans. Beide vormen een sterke dubbel combinatie.

Floris Kilian (37)

37 jaren jong en ook samenwonend in Meppel. Clubtrainer van TC Suthwalda in Zuidwolde en TC ’t Wold in Ruinerwold en eigenaar van Tennisschool Kilian en Tennisshop Kilian. In oktober 2020 alweer 10 jaar werkzaam voor deze mooie Drentse club. Tot zijn 23e jaar heeft hij 7 jaar internationaal gespeeld met als hoogtepunt; dubbelranking 280 ATP.