Eredivisie Heren 2019

Naaldwijk 1

LTC Naaldwijk sluit als laatste team aan in de KNLTB Eredivisie heren. Met een breed, ervaren team en een aantal Nederlandse top 10 spelers is het zeker een kanshebber voor de nationale titel.

Jelle Sels (25)

Jelle gaat al een tijdje mee in het internationale circuit. Dit jaar behaalde hij nog de halve finale van het NK, waar hij in de eerste ronde knap wist te winnen van, de als tweede geplaatste, Botic van de Zandschulp. Uiteindelijk verloor hij in halve finale van teamgenoot Gijs Brouwer. Momenteel staat Sels op plek 379 van de ATP-ranking.

Gijs Brouwer (24)

Deze lefty verraste begin augustus iedereen door, als ongeplaatste speler, het Nederlands kampioenschap op zijn naam te schrijven. Hij won achtereenvolgens van Nijboer, Griekspoor, Sels en de Jong. Internationaal gezien was hij tot nu toe driemaal de beste op een Future toernooi. Als linkshandige speler is hij ook goed in te zetten voor de dubbelwedstrijden.

Max Houkes (20)

Deze jonge Drentenaar zet alles op alles om internationaal door te breken. Hij heeft de laatste twee jaar al een aantal ATP-punten weten te sprokkelen en staat momenteel op plek 932 van de ATP-ranking. Om zijn droom te verwezenlijken traint hij fulltime in Doorn en bij de KNLTB in Amstelveen.

Matwe Middelkoop (36)

Deze ervaren speler heeft (internationaal) vooral naam gemaakt in het dubbelspel. In zijn carrière wist hij al negen ATP-titels op zijn naam te schrijven, waaronder onlangs nog met zijn huidige dubbelpartner Marcelo Demoliner. Zijn beste resultaat op een grandslam behaalde hij in 2017 op de US Open, toen hij de kwartfinale bereikte.

Stephan Gerritsen (24)

Vorig jaar speelde Gerritsen nog in de eredivisie voor het gemengde team van TC Salland, waar hij de plek mocht invullen van de vertrokken Brouwer en Sels, dit jaar zijn ze wel teamgenoten in de Eredivisie heren. Gerritsen wist in 2018 zijn hoogste positie te behalen op de wereldranglijst, plek 653.

Tim van der Horst (24)

Van der Horst speelt voornamelijk toernooien in Nederland en staat momenteel op plek 46 van Nederland. Net als vorig jaar speelt hij dit jaar opnieuw voor LTC Naaldwijk. Met zijn enkelhandige backhand gaat hij komende periode de strijd aan met zijn tegenstanders.

Roy de Valk (28)

Roy behaalde in 2016 plek 1000 op de ATP-ranglijst, maar richt zich de laatste jaren vooral op nationale toernooien. Hij speelde onlangs nog kwalificatietoernooi van het NK, maar verloor daar al in de eerste ronde. Naast tennissen kan hij ook nog goed zingen, hij wist in 2013 zelfs de liveshows van The voice of Holland te bereiken.

Kevin Boelhouwer (29)

De voormalig nummer 8 van Nederland richt zich momenteel vooral op zijn trainerscarrière, waarmee het tennis nog altijd goed te combineren is. In het verleden heeft Boelhouwer zelfs training gegeven op een tennisacademie in China. Als linkshandige speler weet hij vaak de tegenstander te verrassen.

Arko Zoutendijk (34)

Arko is zowel de aanvoerder als coach van het team. Hij heeft zelf een tijd meegedraaid op het ITF-circuit en is tegenwoordig vooral op de baan te vinden als trainer. Als coach en trainer van Burgersdijk Tennis traint hij de talentvolle jeugd. Met al zijn ervaring is hij nog altijd een echte aanwinst voor dit team.

Marcus Hilpert (49)

Hilpert is momenteel de nummer negen op de 45+ ranglijst van de ITF. In 2019 won hij bij het senioren WK maar liefst drie keer goud; in de enkel, de dubbel en de mixdubbel. In dit team zal hij voornamelijk fungeren als coach, om zijn ervaring over te geven aan de jongere spelers. Marcus is net als Arko Zoutendijk actief als trainer bij Burgersdijk Tennis.

Jay Zwinkels (18)

Jay Zwinkels is een pupil uit de academie van Burgersdijk Tennis. De achttienjarige is enkel nog actief geweest op het ITF-juniorencircuit en staat hier momenteel op plek 1059. Hij maakt zijn debuut in de eredivisie heren en zal vooral veel ervaring op willen doen van de verschillende topspelers uit zijn team.

Frank Jonker (18)

Frank heeft de afgelopen jaren vooral goede resultaten behaald in het dubbelspel op de ITF-juniorentour. In 2018 wist hij maar liefst twaalf finales te halen van de dertien toernooien die hij speelde. Momenteel staat hij 373e op de junioren ranglijst en zal hij aankomend jaar de stap maken naar het volwassenecircuit. Voor hem ook een mooie kans om in de eredivisie te spelen en hij zich ook in de dubbel te kunnen laten zien.