Lewabo

Lewabo Huisman Groep 1

Dit jaar zal het team uit Beneden-Leeuwen hun titel moeten verdedigen nadat ze in 2019 de landstitel pakte door op het tennispark van TC Nieuwerkerk in de finale te winnen van de debutant in de Eredivisie: Suthwalda.

Igor Sijsling (33)

De kopman van het team van de Lewabo Lions is Igor Sijsling. Hij is sinds 2005 professioneel tennisser. Afgelopen augustus won hij nog de ITF World Tennis Tour in Alkmaar. Met zijn jarenlange ervaring in zowel nationale- als internationale toernooien kan hij zich nu ook op Nederlandse bodem laten zien tijdens de Eredivisie.

Jesper de Jong (19)

Tennis is alles voor de (nu nog) 19-jarige Jesper de Jong. Hij is er op gebrand van de sport zijn werk te maken. Daar werkt hij dan ook hard voor. Hij doet mee aan verschillende internationale toernooien en zal dit jaar als jongste speler van het team zijn kwaliteiten weer laten zien.

Justin Eleveld (27)

In 2009 won hij de junioren dubbel op de Australian Open. Zijn potentie als Nederlandse topspeler spatte ervan af. Toch kwam dit niet tot uiting door een plaag aan blessures. Na een tijd het spelen op een laag vuurtje te hebben gehad begon het na wat competitie en een stijgende ranking toch wel weer te kriebelen. Hij zou het zichzelf kwalijk nemen als hij het niet nog eens zou proberen. Op dit moment werkt hij hard aan zijn comeback.

Stefan Wauters (38)

De Belgisch rechtshandige speler heeft als professioneel tennisspeler de nodige ervaring opgedaan in verschillende internationale toernooien. Daarnaast is hij sparringpartner en coach van Kim Clijsters geweest die nu haar herintrede maakt.

Sander Gillé (29)

Samen met zijn vaste dubbelmaat Vliegen behaalde de, evenals, Belgische speler in 2019 de tweede ronde op Wimbledon. Daarmee maakte hij zijn grandslamdebuut. Hij komt daarnaast al meerder jaren uit voor het Davis Cup team van België.

Joran Vliegen (36)

Joran is een Belgische tennisser, die voornamelijk uitkomt in het dubbelspel. Daarin heeft hij 3 ATP-toernooien en 13 challengers op zijn naam staan met vaste dubbelpartner Sander Gillé. In 2019 maakte hij zijn grandslamdebuut op Roland Garros. Aan de zijde van de Kazach Mikhail Kukushkin schopte de linkshandige speler het tot de kwartfinales.

Aloys van Baal (21)

In 2018 maakte de Tielse Van Baal zijn intrede in het eredivisie team. Hij doet dit jaar dus alweer voor de derde keer mee.

Pedro Mol (29)

In de periode van 2010-2014 heeft Pedro gespeeld voor de Universiteit North Carolina Wilmington. Hij is actief geweest als professioneel tennisspeler in Europa. Pedro is op dit oment werkzaam bij bemiddelingsbureau Slamstox, hij helpt ambitieuze studenten van over de hele wereld om een sportbeurs in Amerika te vinden.

Remko de Rijke (33)

Remko de Rijke staat bij veel mensen bekend als ‘de man van Kiki Bertens’ maar hij kan zelf ook een aardig balletje slaan. Hij is de sparringpartner van Kiki, voormalig proftennisser en werkzaam als fysiotherapeut en tennistrainer.