Leimonias 1 2

FDJ Advocaten Leimonias 1

Het is het tweede jaar dat de mannen van H.L.T.C. Leimonias in Den Haag meespelen in de Eredivisie. De vereniging is verheugd dat er wederom aan de Eredivisie Heren wordt deelgenomen. Zeker omdat het team bijna volledig bestaat uit spelers die reeds vele jaren voor de club zijn uitgekomen, en zich in hun jeugd al Leimoniaan mochten noemen.

Tim van Rijthoven (22)

Rijthoven werd ruim een jaar gecoacht door voormalig toptennisser en oud-winnaar van Wimbledon Richard Krajicek. 2019 sloot hij af met een nationale titel. Zijn ultieme doel is het behalen van de top 100 op de wereldranglijst. Hij heeft de afgelopen jaren veel weten te bereiken op mentaal vlak na een aantal keer met blessures gekampt te hebben. In 2020 wil hij deze stijgende lijn doortrekken en zijn eerste doel is het halen van de kwalificatieronden van Roland Garros en de US Open.

Ryan Nijboer (20)

In 2017 werd Ryan door de KNLTB verkozen tot Talent van het Jaar. Op dit moment neemt hij de 11e plek in op de nationale ranglijst in het herendubbel. In 2019 wist hij te winnen in een geheel vernieuwde opzet bij Next Gen Open in Rotterdam.

Bart Stevens (22)

Stevens groeide op in Waalwijk waar hij vanaf 2009 zijn weg vond naar de Tennis Academy Henk van Hulst. Binnen zijn geboortejaar behoorde hij altijd tot de beste vier tennissers van Nederland. In 2010 werd hij Nederlands Jeugdkampioen t/m 12 jaar. Andere jaren waren er verdienstelijke finaleplaatsen te noteren. Het hoogtepunt bij de jeugd was zijn deelname aan de Australian Open. Hij vindt zichzelf pas geslaagd als tennisser als hij er alles uitgehaald heeft.

Colin van Beem (27)

Op zijn 7e begon hij met voetballen en op zijn 9e met tennis. Vanaf zijn 14e heeft hij voetbal links laten liggen en is hij zich vol op het tennissen gaan focussen. Na het behalen van zijn VWO examen is hij dit dan ook fulltime gaan doen. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan, ook op internationaal niveau.

Yannick Ebbinghaus (30)

De voormalig nummer 20 op de nationale enkelspelranglijst doorliep vrijwel alle jeugdselecties van Leimonias, waarna hij uitgroeide tot een vaste waarde in de eerste klasse en hoofdklasse teams. Vanaf 2012 kwam Ebbinghaus uit voor ander verenigingen. De mogelijkheid om Eredivisie Heren te gaan spelen in en team met jeugdvrienden Lennert en Michel deed de Hagenaar vorig jaar terugkeren op ‘het oude nest’.

Lennert van der Linden (30)

Hij deed eerder, samen met huidig teamgenoot Colin van Beem, al mee in het Eredivisie team van tennisvereniging TOP. Die moesten zich vorig jaar uit de Eredivisie terugtrekken wegen financiële omstandigheden. Dit jaar zal hij zijn kwaliteiten voor de tweede keer binnen het team van Leimonias laten zien.

Bas van der Valk (35)

Meervoudig nationaal jeugdkampioen én winnaar van het dubbelspel bij de junioren op de US Open in 2002. Met zijn voormalige 428e positie op de wereldranglijst in het dubbelspel is Bas een uitstekende troef in het herendubbel. Sinds 2000 speelt van der Valk onder meer Hoofdklasse en Eredivisie Gemengd voor Leimonias.

Michel van der Goes (31)

Michel speelt al vanaf zijn 12e – op één jaar na – onafgebroken voor Leimonas. Hij vertegenwoordigde de club jarenlang in de eerste klasse gemengd, alsmede enkele jaren in de hoofdklasse gemengd. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de Eredivisie Heren. De voormalig winnaar van de Haagsche Tennis Masters stond lange tijd in de top-70 van de nationale ranglijst (enkelspel) en bereikte een 34e positie op de Nederlandse dubbespelranglijst.

Jeroen Benard (29)

Jeroen kwam in 2019 voor het eerst uit voor Leimonias, maar was voor de overige teamleden reeds een goede bekende. De geboren Rotterdammer bereikte op de wereldranglijst de 816e positie in het enkelspel en was hij de nummer 637 in het dubbelspel. Op de nationale enkelspelranglijst piekte hij op plek 25. Vandaag de dag is Jeroen travelling coach in het internationale profcircuit. Voor het Eredivisie Heren-team zet hij dan ook niet alleen graag zijn tenniskwaliteiten in, maar tevens zijn kennis en kunde op het gebied van coaching.