Y4A3885

Instroomtrainingen

Om actiever betrokken te zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, heeft de KNLTB in 2020 een netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een cluboverstijgend instroomprogramma. Het programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de jeugdspelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen.

Inhoud programma

Het instroomprogramma bestaat uit tenminste een 30-weeks trainingsprogramma waarin tennis- en bewegingsvaardigheden centraal staan. Het programma wordt door iedere instroomleraar in twee trainingsgroepen aangeboden: één groep oranje (7/8 jaar) en één groep groen (9/10 jaar). Het uitgangspunt voor elke trainingsgroep is dat deze bestaat uit 8 tot 10 gelijkwaardige kinderen.

Voorspeeldagen

De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. De voorspeeldagen voor de instroomtrainingen 2021-2022 vinden plaats in de periode juni tot en met september 2021.

Voorspeeldag juni/juli
Tijdens de voorspeeldag draait het om tennissen en bewegen samen met andere enthousiaste kinderen gedurende 2 tot 3 uur. Spelers kunnen na de eerste dag worden uitgenodigd om mee te doen met de tweede voorspeeldag in augustus of september. Tijdens deze tweede voorspeeldag zijn ook alle huidige instroomspelers aanwezig en wordt gekeken of een speler in aanmerking komt voor een cluboverstijgende training bij één van de 48 KNLTB instroomlocaties. De voorspeeldagen vinden plaats op verschillende locaties in het land en worden georganiseerd door de KNLTB in samenwerking met een KNLTB instroomlocatie. Klik hier voor het overzicht van alle voorspeeldagen.

Oranje en groen
Bij de voorspeeldagen wordt er onderscheid gemaakt tussen oranje en groen:

  • Oranje: 7 en 8 jaar (spelers geboren in 2013 en 2014)
  • Groen: 9 en 10 jaar (spelers geboren in 2011 en 2012)

Doordat we verwachten dat kinderen die deelnemen aan de KNLTB instroomtrainingen ongeveer een jaar vooruit lopen qua niveau, komen deze leeftijden niet exact overeen met de officiële Tenniskids leeftijden.

Inschrijven
Alle leden geboren in 2011 t/m 2014 ontvangen een persoonlijke e-mail met een inschrijflink voor een voorspeeldag in de regio. Wil jij graag meedoen? Meld je dan nu aan!!

Uitbreiding landelijk netwerk

In september 2020 is de KNLTB instroomtraining gestart met 41 instroomlocaties. Per september zijn dit 48 instroomlocaties.

Instroomlocaties seizoen 2020-2021

Veelgestelde vragen - Instroomtraining

Veelgestelde vragen - Voorspeeldagen