tenniskids oranje menzis plezier

Instroomtrainingen

Om actiever betrokken te zijn bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar, heeft de KNLTB in 2020 een netwerk van leraren opgezet dat verantwoordelijk is voor een cluboverstijgend instroomprogramma. Het programma is bedoeld voor gedreven jeugdspelers. Met de instroomtrainingen blijven de jeugdspelers gewoon lid van hun eigen vereniging, maar krijgen ze een extra mogelijkheid (bovenop de clubtrainingen) om ook één keer per week te trainen met kinderen van een gelijkwaardig niveau. Voor de KNLTB zijn de trainingen een manier om talent te herkennen.

Inhoud programma

Het instroomprogramma bestaat uit tenminste een 30-weeks trainingsprogramma waarin tennis- en bewegingsvaardigheden centraal staan. Het programma wordt door iedere instroomleraar in twee trainingsgroepen aangeboden: één groep oranje (7/8 jaar) en één groep groen (9/10 jaar). Het uitgangspunt voor elke trainingsgroep is dat deze bestaat uit 8 tot 10 gelijkwaardige kinderen.

Voorspeeldagen

De groepen voor de instroomtrainingen worden samengesteld tijdens een zogenoemde voorspeeldag. De voorspeeldagen voor de instroomtrainingen 2021-2022 hebben al plaatsgevonden.

Oranje en groen
Bij de voorspeeldagen wordt er onderscheid gemaakt tussen oranje en groen:

  • Oranje: 7 en 8 jaar (spelers geboren in 2013 en 2014)
  • Groen: 9 en 10 jaar (spelers geboren in 2011 en 2012)

Doordat we verwachten dat kinderen die deelnemen aan de KNLTB instroomtrainingen ongeveer een jaar vooruit lopen qua niveau, komen deze leeftijden niet exact overeen met de officiële Tenniskids leeftijden.

Uitbreiding landelijk netwerk

In september 2020 is de KNLTB instroomtraining gestart met 41 instroomlocaties. Per september 2021 zijn dit 35 instroomlocaties.

Instroomlocaties seizoen 2021-2022

Veelgestelde vragen - Instroomtraining