Libema Open Rosmalen

Libéma Open is terug!

Libéma Open is na twee jaar afwezigheid terug. Het internationale ATP/WTA-toernooi op de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch start maandag met maar liefst zeven Nederlanders direct in het hoofdschema.

Corona gooide zowel in 2020 als 2021 roet in het eten, maar het internationale toptoernooi dat bekend staat om zijn combinatie van Brabantse gezelligheid, gastronomie en toptennis staat dit jaar weer op het menu. Na de hectiek van Roland Garros en Parijs strijken de spelers en speelsters altijd met veel genoegen neer in het groene Rosmalen.

Het ATP-toernooi maakt zich op voor de 31ste editie en heeft met Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Robin Haase, Jesper de Jong en Tim van Rijthoven volop Nederlandse inbreng.

Libéma Open werd vier keer door een Nederlandse man gewonnen. Richard Krajicek was in 1994 en 1997 de beste. Sjeng Schalken liftte de trofee in 2002 en 2003. Adrian Mannarino was de laatste winnaar. De Fransman pakte in 2019 de titel in het mannenenkelspel.

Daniil Medvedev is dit jaar als eerste geplaatst en heeft net als tweede reekshoofd Felix Auger-Aliassime een bye.

Van de Zandschulp treft de Fin Emil Ruusuvuori. Griekspoor speelt tegen Aljaz Bedene, terwijl Robin Haase en Van Rijthoven een speler uit het kwalificatietoernooi ontmoeten. De Jong kruist de degens met de Amerikaan Jenson Brooksby.

Vrouwen
Het WTA-toernooi viert dit jaar een 25-jarig jubileum. Het eerste vrouwentoernooi in 1996 werd gewonnen door Anke Huber. Michaëlla Krajicek is de enige speelster van eigen bodem die het enkelspel op haar naam wist te schrijven. Zij won de titel in 2006.

De laatste editie in 2019 werd een prooi voor Alison Riske. De Amerikaanse grasspecialiste versloeg in een epische eindstrijd Kiki Bertens.

Suzan Lamens is met een wildcard toegelaten en neemt het bij haar debuut op tegen Anna Kalinskaya. Arianne Hartono heeft ook een wildcard en speelt in de eerste ronde tegen een qualifier.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.